• Naujienos
  • Konferencijos
  • Leidiniai
  • Prenumeruoti leidinį
  • Kontaktai

Medpraktika

Portalas medikams

Registracija „Žurnalo „Internistas“ praktinio vadovo“ mokslinei medžiagai atnaujinti
Perdirbtas maistas gali sukelti storosios žarnos vėžį

Perdirbtas maistas gali sukelti storosios žarnos vėžį

2017-07-12

Atlikę tyrimą su laboratorinėmis pelėmis, mokslininkai nustatė, kad dažnai vartojamas apdirbtas maistas yra susijęs su didesne storosios žarnos vėžio rizika.

Perdirbtas maistas yra toks maistas, į kurį įdėta įvairiausių priedų. Vieni jų – emulsikliai, pagerinantys produkto tekstūrą ir pailginantys vartojimo laiką.

Tyrime su laboratorinėmis pelėmis pastebėta, kad reguliarus maisto, kuriame yra du dažnai pramonėje naudojami emulsikliai – polisorbatas 80 ir karboksimetilceliuliozė, gali sukelti uždegimą žarnyne ir didinti storosios žarnos vėžio išsivystymo riziką.

Storosios žarnos vėžys yra dažniausia mirties nuo onkologinių ligų priežastis pasaulyje. Atliekama daug tyrimų, siekiant nustatyti visus galimus šį vėžį sukeliančius veiksnius, ieškoma naujų, efektyvesnių gydymo metodų. Kaip rodo šio tyrimo duomenys, tikėtina, kad storosios žarnos vėžio priežastis yra gausus perdirbto maisto vartojimas. Vadinasi, reikėtų rinktis natūralesnius maisto produktus.

Parengta pagal http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=199626


Naujienos

Įrašo naršymas

ANKSTESNIS
Diagnozuoti celiulitą neretai yra sudėtinga
KITAS
Nemaža dalis vaikų suvartoja per daug druskos
Komentarai išjungti.
Registracija „Žurnalo „Internistas“ praktinio vadovo“ mokslinei medžiagai atnaujinti
Medpraktika.lt
UAB Baltijos idėjų grupė ir partneriai
Įmonės kodas: 126225934
PVM mokėtojo kodas: LT262259314
Adresas: Olimpiečių g. 5-12, LT-09237, Vilnius
El. paštas: info@idejugrupe.lt
Telefonas: +37052107139